Löpband

Att köpa och använda en löpband kan vara är ett riktigt bra beslut för din träning, många hälsocoacher skulle rekommendera löpband mer än någon annan träningsutrustning. De är funktionella, lätta att använda och när de används korrekt ger de ett idealiskt sätt att förbränna kalorier på, hantera din vikt samt stärka och förbättra hela din kropp. Men som köpare bör du vara vaksam, eftersom löpband är den mest omfattande kategorin i fitnessbranschen finns det fler val än någon annan träningsutrustning. Detta är såklart en fördel för det mesta, men kräver att man noga kollar upp för och nackdelar innan man köper sitt löpband, då olika prisnivåer och modeller kan skilja väldigt mycket gällande kvalitet och funktioner.

Att tänka på innan man köper ett löpband

Tänk på dina mål och målen för andra potentiella tränare i ditt hem innan du börjar ditt sökande efter vilket löpband du ska köpa. De flesta familjer kommer antagligen att ha mer än en person som kommer att använda utrustningen, till exempel är det vanligt att köpa ett löpband till lågt pris/kvalitet som inte är anpassat till lite högre vikt på den som ska använda utrustningen.

Börja ditt köp genom att undersöka olika modeller tills du hittar utrustning som intresserar dig. Ta reda på de topprankade varumärkena via webbplatser som rankar olika modeller och har produktrecensioner. Du kan besöka tillverkarnas webbplatser och till och med deras Facebooksidor för att se hur många och vilka personer som använder deras utrustning. Ofta gör de bästa varumärkena också kommersiell utrustning som används i gym. De flesta kan köpas online via tillverkarnas webbplatser eller andra köpplatser och genom butiker. Om man ska handla via butiker säljs de bättre kvalitetsutrustningarna oftast genom nischade butiker inom hälsa/fitness, oftast inte i lågprisbutiker. Tänk på vilken servicenivå som du vill ha, Den högsta servicenivån kommer från en specialiserad fitnesshandlare. Inköp på nätet är ofta billigare, men du måste göra mer forskning på förhand om vilka produkter du vill ha, och måste ofta montera utrustningen själv när den kommer även om det varierar mellan olika butiker. Gör en lista över lokala återförsäljare som specialiserar sig på träningsutrustning och vilka märken de har. Många återförsäljare säljer endast vissa märken. Därför är det viktigt att du gör din forskning i förväg. Specialiserade butiker inom området kommer sannolikt att ha en mer utbildad personal, högre kvalitet och möjlighet att montera och serva din produkt mer effektivt. Ibland kommer dessa återförsäljare också att ge möjlighet att komma i kontakt med personliga tränare för att hjälpa dig att starta ditt träningsprogram. Om du väljer att köpa online försök hitta ett sätt att testa utrustningen via en butik, gym eller på något annat sätt så man slipper köpa grisen i säcken. De största tillverkarna säljer ofta kommersiella produkter, så att du kan få en känsla för sin utrustning någonstans. Om du går till en affär tänk på att testa utrustningen på det sätt som du kommer att använda det. Nästan vilket löpband som helst kan kännas rätt och verka lämplig om du bara testar utrustningen lite snabbt genom att gå på det . Det är bara när du börjar testa de olika funktionerna på löpbandet genom att lägga till lutning, använda olika program eller jogga på det så att du börjar märka stora skillnader i kvalitet och komfort. Även vibrationer och ljudnivå märks bara om du testar produkten grundligt. Planera att ha på dig bekväma träningsskor eller jogging skor. Tveka inte att spendera 15-30 minuter på utrustningen. Ett bra löpband är en stor investering så ta din tid.

Funktioner

Stöt absorberande system är en funktion som nästan alla löpband har nu. Men notera när du går fort eller springer känns bandet fast och stabilt men ändå förlåtande? Det ska inte kännas mjukt eller svampigt eftersom den här typen av dämpning kan orsaka. Vilket kan orsaka knäskador på lång sikt och även slitas ut snabbt. Men å andra sidan vill du inte ha en löpband som känns som att du kör på asfalt. Leta efter en tillverkare som erbjuder övertygande, forskningsbaserade bevis på varför deras dämpningssystem fungerar. Fråga säljaren varför en tillverkare valde just den dämpningen och hur det fungerar. Det borde finnas någon metod i systemet, än att helt enkelt sätta in dämpningen bara för att.

Förutom att dämpa, går vissa löpband även så långt som att ge möjligheten att automatiskt justera bandhastigheten för att kompensera för mindre variationer i fartnivå under träning, en teknik som gör att din session blir bekvämare och lättare för din kropp. Ett test i affären hjälper dig att avgöra om dessa funktioner verkligen förbättrar ditt träningspass. Kom ihåg att allt som gör träningen bekvämare och lättare att hålla fast vid är värt att överväga.

Många löpband har ett stort utbud av elektroniska funktioner för att locka köpare, till exempel för att visa kalorier som förbränns. Tänk på vad som är viktigt för dig och hur du ska använda den. Nyckeln är att leta efter elektroniska funktioner som är både motiverande och utmanande. Leta efter ett elektroniskt paket som växer med dig när du utvecklas och som kommer att tillgodose behoven hos andra användare i ditt hem. Några av de mest effektiva elektroniska funktionerna som kan finnas i ett löpband är bland annat intervallprogram, snabbstartsfunktioner och specifika användar ID som är anpassningsbara och kan lagra tidigare träningspass som ska användas i framtiden.

Tillräckligt stor motor är en viktig del vid val av löpband, Detta har blivit en av de mest förvirrande punkterna för alla när man ger sig in i djungeln av olika modeller. Låt dig inte lura av säljknepet att större är alltid bättre, I verkligheten är en motor med 2 hästkrafter eller högre vid kontinuerlig drift tillräcklig för praktiskt taget alla användare om de andra komponenterna är av hög kvalité, kontinuerlig drift är ett mått på hästkrafter under regelbunden förväntad användning och är betydligt mer meningsfull än maximalt antal hästkrafter.

En bra kylmekanik minskar till exempel värmen i motorn och andra viktiga komponenter. Det förlänger även livslängden och minskar slitage på dessa delar. En stor motor med en dålig kylmekanik medför en dålig kombination som sannolikt kommer att resultera i att delar i motor och övriga delar slits mycket snabbare och även ge en mycket sämre prestanda. Titta på löpbandet som ett system med matchade komponenter, inte bara en enhet med en stor eller tyst motor.

Mätning av din hjärtfrekvens är den säkraste indikatorn på framsteg och rätt intensitet i din träning. Alla personer har ett hjärtfrekvensområde som de borde arbeta inom i sin träning. För hög hjärtfrekvens och du riskerar skada, för lågt och du kommer inte nå dina mål. De bästa löpbanden justerar faktiskt hastigheten medan du mäter din hjärtfrekvens för att se till att du ligger inom detta område. Du slår bara in önskad hjärtfrekvens och maskinen svarar därefter under träningen. Leta efter en pulskontroll som justerar max höjden åtminstone. Justering av både hastighet och lutning kan innebära vissa problem för användarna. Ofta på dom produkter som automatisk anpassar både hastighet och lutning kan du inte göra manuella justeringar. Om du känner dig obekväm med inställningarna måste du stanna för att komma tillbaka till programmet. Vissa hjärtfrekvensprogram möjliggör manuella hastighetsjusteringar så att du känner dig trygg och kontrollerad.

Löpband kan även ha funktionen att spara en egen användarprofil, separata användar-id som lagrar data för enskilda användare är idealiska för familjer eller träningspartners och är bra för att tävla mot andra och dig själv. Användar-id gör att du kan lagra en databas med träningsinformation och skapa anpassade program utifrån dina egna personliga preferenser och mål, detta är ett utmärkt sätt att mäta framsteg. De bästa löpbanden kommer att lagra dina träningspass och till och med de andra användarna i ditt hus.

Förinställda och anpassade program är vanligt i många modeller, en av de vanligaste anledningarna till att man slutar med sin träning är tristess. Att ha en löpband som ger ett brett utbud av program kommer att hjälpa till att hålla din träning varierad,rolig och fullt av möjligheter. Möjligheten att anpassa ett program för dina specifika behov är också en bra funktion, så ta dig tid att kolla upp vad löpbandet erbjuder för program innan köp.

Användarvänlighet kan vara avgörande i val av köp, vissa kan få problem om det är för avancerad teknik som gör löpbandet svårt att ställa in. Många blir skrämda eller helt enkelt frustrerade med mängden funktioner och knappar på en löpband. Det kan bli ett annat hinder för regelbunden träning. De bästa löpbanden gör det enkelt för användaren. Stora gröna knappar betyder gå. Stora röda knappar betyder stop. Nödstopp ska vara väl märkta och det ska ta högst 2 till 3 knapptryckningar för att starta ett program. Leta efter en löpband som har ett manuellt eller snabbstart läge. Dessa lägen kräver endast 1-2 tryck på en knapp och du är igång med din träning. I grund och botten leta efter en löpband som kommer att tänka åt dig.

Ett program som testar i vilken form du är i, är ett utmärkt verktyg för motivation och mätning av framsteg. I grund och botten är detta ett förinställt program baserat på en vetenskaplig princip testar din konditionsnivå. I huvudsak startar du programmet och programmet tar dig genom ett test som mäter träningsnivå baserat på variabler som hjärtfrekvens, avstånd och hastighet med mera. Forskning visar att den näst största orsaken till att människor slutar träna är brist på resultat. Att genomföra ett träningstest med jämna mellanrum hjälper dig att se dina framsteg.

Intervallträning är en bra funktion som innebär att man har perioder med hög intensitet kombinerat med perioder med lägre intensitet. Detta är ett mycket effektivt sätt att snabbt komma i form och utvecklas inom sin löpning. Leta efter ett löpband som erbjuder många alternativ inom intervallträning, Ett program som är vanligt brukar ha runt en minuts ”vila” där det är lugnt tempo för att sedan gå över i en minuts intensivt tempo. Bäst är om inställningen av ditt intervallprogram är simpelt, så att allt du behöver göra är att ställa in vilotiden en gång och intensivperioden en gång och maskinen tar över därifrån.

Säkerhet och underhåll

Att springa och gå på en elektronisk utrustning är mycket effektivt och enkelt, men det kan också vara osäkert och fyllt med kvalitetsproblem om du inte väljer rätt produkt. Det finns vissa punkter du ska kolla efter innan du väljer modell.

Garanti

En löpband är en elektronisk utrustning. En kvalitetsenhet är en långsiktig investering som med regelbunden användning kommer att kräva service vid någon tidpunkt. De flesta löpband med hög kvalitet kommer att erbjuda en livstidsgaranti på ramen. När det gäller andra komponenter, leta efter en garanti som ger minst 1 års service och minst 1-3 års garanti på delar. Fråga din säljare vilka komponenter som omfattas av garantierna.

Underhåll

Leta efter en löpband som är så gott som underhållsfritt. Även om vissa grundläggande underhåll är ofrånkomliga, bör du inte behöva spendera tid på att smörja och serva ditt löpband efter varje träning. En väldesignad enhet tar normalt slitage i beaktande så att du inte behöver göra det och hjälper dig spara tid och minska krångel. Leta efter ett band som är vändbart, vilket innebär att du kan få däcket att vända när normalt slitage sker på löp ytan. Ett vändbart band fördubblar i huvudsak livet på ditt löpbands yta.

Säkerhet

Leta efter grunder som en säkerhetsnyckel, nödstopp och bandhastighet som startar och slutar i små gradvisa steg. Se till att löpbandet har ledstänger eller konsolgrepp som är bekväma utan att vara påträngande. Du ska kunna springa eller gå bekvämt utan att slå i dem. De ska vara ergonomiskt placerade så att du kan använda dem när du börjar eller slutar.